Sektörümüzün lokomotif ürünlerinden biri olan çelik halat sapanlar farklı ebat ve renklerde birçok sektörde tercih edilmektedir. Kaldırma ekipmanları alanında Grade 100 zincir ve çelik sapanlar güvenilirlik açısından ilk sırada yer almaktadır.

 Daha önce çelik halat sapanlar yapma teknikleri, çapla aynı boyutta olması gereken konnektörle geriliyordu. Kablonun manşonlarını bağlantı malzemesine uyarladıktan sonra buna kelepçe de denir. Zamanla, çeşitli tekniklerin denenmesiyle örgülü sapanlar icat edildi ve geliştirildi ve harika örgülü çelik sapanlar, özellikle metalurji fabrikalarında pazarı genişletmeye devam etti.

 Sac satan ve üreten büyük  çelik fabrikaları örgülü halkaları tercih ediyor.Ancak yapılan araştırmalar örgülü bir bandın bile kordonla bağlanan çelik bant kadar güçlü olmadığını göstermiştir. Gemilerde genellikle küreklerden elde edilen çelik sapanlar  tercih edilmektedir. Kaptanlar hızlı zihniyetlerinden dolayı her zaman tercih edilirler. Son olarak %90 verimliliğe sahip kurşun damgalı çelikten yapılmış kablo tesisatları ilk sırada yer alıyor. , çeşitli bağlantı elemanları gruplarını birleştiren ve güvenilirlik sağlayan gergi halkası kancalarına sahip çelik sapanların üretiminde sanayi sektörüne önemli bir katkı sağlamıştır.Bir çelik halat sapanın bireysel performansı, farklı açılarda kullanıldığında farklılık gösterebilir. Güvenlik faktörü artırılabilir veya yarıya indirilebilir. 



Örnekler aşağıdaki gibidir. 2 kollu göz kancalı  bir baskı askısı oluştururken güvenlik faktörünü dikkate almalısınız. Küçük bir örnekle tanımlayabiliriz.20mm çaplı çelik halat sapan tek başına 5 tonu güvenli bir şekilde taşıyabilirken, 2 kollu çelik halat sapanla aynı çelik halat  kullanıldığında 30 derecelik halka ve kanca kullanımından dolayı halatımız ağırlık ve mukavemet kaybeder. Köşe. Bu sebeple ikinci ipimizin taşıma kapasitesini yarıya indiriyoruz. 20mm 2 ayaklı çelik sapan, 5 ton kapasitesiyle birlikte 30 derece kaldırma pozisyonunda toplam 7,5 ton kaldırmaktadır. 

Bu açı 45 dereceye çıkarsa ikinci halat 
'nin taşıma kapasitesi 4'e bölersek 1250 ton, 5 tona eklersek 20mm 2 halatlı çelik kuşgözü sapanımız ağ yükü taşıma kapasitesine sahiptir. 6250 ton. Bazı durumlarda  çelik kablo demeti kullanmak avantajlıdır. 16mm Çelik kablo grubumuz dikey konumda tek başına 3 kişi tarafından kullanılabilir.Çelik sapanımız 5 ton kaldırabilmesine rağmen tek başına 7 tonluk sac veya gevşek bir ürünü  ürünün altından geçirilip akstan tutulduğunda kanca kelepçesine tekrar takıldığında test kapasitesini aşmadan rahatlıkla kaldırabilmektedir. 

Göz kancalı 3  ve 4 sıralı çelik halat sapanın modifikasyonlar mümkündür. Halka kancalı çelik kablo askılarında kolların büyümesiyle risk arttığından güvenlik faktörü bizim için daha önemlidir. Bu nedenle istediğiniz ürünün nerede kullanılacağını bize bildirmenizi rica ediyoruz. Çeşitli aksesuar ve kombinasyonlarla veya dökümhanelerde, izabehanelerde veya çelikhanelerde kullanıma yönelik kompakt halatlar kullanarak yük değerlerini arttırabiliriz.Çelik karabina sapanların gizli kahramanı kurşun basıncıdır. Alüminyum alaşımlı malzeme kapak ölçüsü ayarlandıktan sonra yüksek hatveli preslerimizle frezelenerek güvenli kullanıma hazır hale getirilir. Çelik halat sapanların aksesuarlarından biri de Radansa'dır. Yük aktarımına ek bir katkı sağlamayan radyasyon fonksiyonu, çelik kablo askısının ömrünü uzatır. Tel halat sapanlarda kullanılabilecek radanların farklı türleri vardır ve farklı özelliklere sahiptirler.Ağır Radansa, galvanizli Radansa ve komple Radansa bunlardan sadece birkaçıdır.