Elektrikli vinçler hakkında aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz.

Yük tipi ve taşıma kapasitesi 
İhtiyacınız olan cihazın türünü belirleyin. Kaldırılacak nesnelerin toplam ağırlığını ve vincin yük kapasitesini her gün kontrol edin. Kaldırma kapasitesi her zaman kaldırılan nesnelerin ağırlığından daha fazla olmalıdır. 

Gerilim 
Satın almadan önce elektrikli zinciri kullanmak için gereken voltajı kontrol edin ve  ihtiyacınıza göre ürünü seçin. Yükün konumunu v vincin askı noktasını göz önünde bulundurun. 



Taşıma türü 
İşletmenizi verimli bir şekilde yürütmek için ne tür bir araca ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir.

Kaldırma hızı 
İş akışı kaldırma oranını belirler. Kaldırılan nesnenin türü vincin hızını etkiler. 

Kablo uzunluğu 
Bağımlı halat uzunluğu çok önemli bir husustur. Çoğu üretici özelleştirme sunar ve uzunluğu ihtiyaçlarınıza göre kesebilirsiniz. Ancak kablo taşıyıcı seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. 

Elektrikli vinçler inşaat ve imalat binaları, işyerleri ve benzeri ortamlarda yükleri kaldırmak veya indirmek için kullanılır. 

Vincin kaldırma ve indirme hızı bir elektrik motoru ve kontrol cihazı tarafından kontrol edilir. Elektrikli vinçler, sık ve hızlı kaldırmanın gerekli olduğu şirket ve tesislerde işi hızlandırır, çalışanların işini ve sağlığını korur. 



- Elektrikli vincin yük parçaları 

Tüm elektrikli vinçler gerçek dikey kaldırma ve indirme işlemini gerçekleştirir. Yatay olarak hareket etmek istiyorsanız ek bir şaryo ihtiyacınız vardır. 



-Manuel şaryo - Manuel zincirli şaryo

ELEKTRİKLİ  VİNÇLERİN AVANTAJLARI 
Elektrikli vinçler bakım açısından ekonomiktir.  Elektrikli vinçler genellikle kablolu vinçlerden daha ekonomiktir. Elektrikli vinçler kablolu vinçlere göre daha hafiftir. Gerektiğinde hızlı bir şekilde yeri değiştirilebilir. Kaldırma yeteneğinizi geliştirmek için birden fazla kaldırma cihazı ve diğer aksesuarlarla  kullanabilirsiniz.  

ELEKTRİKLİ VİNÇLER NASIL SEÇİLİR?
Yük ağırlığı 
Öncelikle, ekipman dahil kaldırmayı planladığınız maksimum ağırlığı belirleyin. 

Kaldırma ve indirme hızı 
Verimli çalışmanın sağlanması için vincin indirme ve kaldırma hızının belirlenmesi gerekmektedir. 

Kullanım oranı 
Elektrikli vinç her gün ne sıklıkla çalışıyor? Asansörün tamamını kullanmak bir döngü ne kadar sürer? Çoğu elektrikli vinç, motorlardan gelen ısıyı kolayca dağıtamaz, bu nedenle satın almadan önce görev döngüsünün dikkate alınması önemlidir. Sürekli çalışan bir vinç gerekiyorsa modeli buna göre belirlenmelidir. 

Kaldırma yüksekliği 
Yükseklik gereksinimi ne kadar yüksek olursa zincir kutusu da o kadar büyük olur.