Dokuma kuşak ve kumaş kuşak olarak da bilinirler. Polyester sapan, zincir  veya tel kumaş gibi metallerden yapılmazlar. 
Kırılgan veya hasar görmüş olabilecek yükleri veya nesneleri kaldırmak için daha uygundurlar.  
Bu ürünün hammaddesi yumuşak polyester ve hafiftir. Aşındırıcı olmadıkları için bu onları hassas yüklerin taşınması için ideal kılar.



ÇELİK HALAT SAPANLAR NEDİR?

Madencilik, petrol, gaz, inşaat ve denizcilik gibi sektörlerde ağır yükleri kaldırmak ve taşımak için yaygın olarak kullanılan sistemlerdir. 
Tek bir kaldırma işleminde farklı kompozisyon ve ebatlarda üretilebilirler. 



POLYESTER SAPANLAR YERİNE ÇELİK HALAT SAPANLARI NE ZAMAN KULLANABİLİRSİNİZ?

Doğru kaldırma kayışı tipinin seçilmesi, kullanılacağı ortama bağlı olabilir. Yüke uyacak kadar esnek bir kaldırma kayışına ihtiyacınız olup olmadığını da düşünmelisiniz. 

Polyester sapanlar, çizmek istemediğiniz bir nesneyi kaldırmak için veya etraflarında esnek bir şekilde kalıplanan bir kaldırma kayışına ihtiyaç duyan yükler için kullanışlıdır. 

Dayanıklı ve verimli oldukları bilinen bu asansörlerin esnekliğini ve sağlamlığını aşan bir ürün bulmak zordur. Bu forkliftler çeşitli boyutlarda mevcuttur, dolayısıyla uygun fiyatlıdırlar ve daha büyük yükleri kaldırabilirler. 
Polyester kayışların birçok avantajı ve dezavantajı vardır. Bunların tüm kaldırıcılar için doğru seçim olduğu anlamına gelmez ve satın almadan önce şirketiniz için doğru olup olmadıklarını düşünmelisiniz. 

Nispeten düşük ısı direncine sahiptirler; bu, çeliğin aşındırıcı olmaması ve kesilmeye karşı dayanıklı olması nedeniyle çelik kayışlar kadar dayanıklı olmadıkları anlamına gelir. 

Bu tip kaldırma kayışlarının uç noktaları takılamaz, bu da yük kaldırmanıza yardımcı olan yönlerle sınırlı olduğu anlamına gelir.
 
ÇELİK HALAT SAPANLARIN POLYESTER SAPAN KARŞILAŞTIRMA?
Kaldırma kayışınızın malzemesi, ürünün ticari veya kişisel kaldırma durumlarınızdaki kullanışlılığının belirlenmesinde önemli bir rol oynar. 

 



Çelik halatlı vinçlerin hasar görmesi durumunda, kancalar ve ana bağlantılar da dahil olmak üzere ekipmanın yeniden kullanılabileceğini unutmamak önemlidir. 

Bu askının en büyük avantajı, halatın kaldırma sırasında mukavemeti olan ve daha yüksek yüklere dayanabilmesini sağlayan ayrı liflerden yapılmış olmasıdır.  Bu döngüler 5:1 oranı içindir. Bu, kayışın kopma mukavemetinin Çalışma Yükü Sınırının (WLL) beş katı olduğu anlamına gelir. 

Çelik tel örgü aynı zamanda alaşımlı zincir bağlantılarından daha ucuzdur. Bu da uzun vadede tel bezlerinizi iyi durumda tutarsanız uzun yıllar  kullanabileceğiniz anlamına gelir.